Mâncăruri cu carne

Mușchi file de porc înăbușit în sos de vin alb

Una dintre rețetele de friptură din carne de porc preferate este rețeta mușchi de file de porc înăbușit în sos de vin alb, cu ceapă și ciuperci.

Este delicioasă, se prepară ușor și dispare imediat din farfurii. Mușchiul file este un sortiment de carne mai uscată care necesită frăgezire.

Citește și: Cum marinezi carnea pentru friptură reușită

Ne place mușchiul file și preparat la cuptor, dar și preparat la tigaie cu diverse sosuri.

Găsiți pe blog și o rețetă de mușchi de porc cu ciuperci, roșii și usturoi. Este perfectă pentru un prânz în familie, o cină rapidă sau pentru atunci când sunteți in criză de timp.

Iar din categoria rețetelor preparate la cuptor, găsiți pe blog o rețetă de mușchi de porc cu legume. Mușchiul de porc, condimentat corect, se va prepara la cuptor înconjurat de o multitudine de legume.

Cum se prepară rețeta de mușchi file de porc înăbușit în sos de vin alb

Mușchiul file de porc, tăiat felii, se condimentează și se prepară mai întâi la grătar, sau pe un grill. Apoi se adaugă într-un sos de vin alb cu ceapă și ciuperci și se lasă la înăbușit până când se frăgezește bine. Este un deliciu garantat ce va fi, cu siguranță, repetat.

Dar, găsiți pe blog mai multe rețete de friptură de unde o puteți alege pe cea preferată.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mușchi file de porc înăbușit în sos de vin alb.

Mușchi file de porc înăbușit în sos de vin alb cu ceapă și ciuperci

Gătește Mușchi file de porc înăbușit în sos de vin alb

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

5

Mușchi file de porc înăbușit în sos de vin alb cu ceapă și ciuperci la tigaie

Ingrediente

  • 1 kg mușchi file
  • sare și piper
  • fulgi de chili
  • cimbru
  • rozmarin
  • usturoi granulat
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml vin alb, demisec
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Mai întâi porționăm mușchiul de porc în cinci felii grosiere. Le condimentăm cu condimentele enumerate la ingrediente. Le acoperim cu folie de prospețime și le punem la frigider pentru 2-3 ore.

După acest interval preparăm feliile de mușchi file pe un grill uns cu puțin ulei.

Cât timp se prepară mușchiul file pe grill, pregătim și sosul. Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt și le călim ușor în uleiul încins. Adăugăm ciupercile feliate și le lăsăm să se prepare împreună cu ceapa și usturoiul până când se evaporă lichidul pe care acestea îl lasă în tigaie. Apoi adăugăm vinul alb. Mai lăsăm ingredientele la preparat până când se evaporă alcoolul și se reduce sosul. Presărăm sare și piper pe parcursul preparării.

Adăugăm porțiile de mușchi file și așezăm un capac peste tigaie. Reducem intensitatea focului la minim și lăsăm mușchiul file să se înăbușe timp de 25-30 de minute. Îl mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă pe parcurs și mai adăugăm 2-3 foi de dafin și o crenguță de rozmarin, pentru un plus de arome.

Va ieși foarte fraged, iar sosul va fi un deliciu.

Spor și poftă bună!