Gătește Supă de cartofi cu morcovi și tăiței
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 2 cartofi mari
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
- 200 gr de tăiței
- 2,5 litri de apă
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 lingură de ulei aromat
- 2 foi de dafin
- sare și piper, după gust
- mărar și pătrunjel verde
Mod de preparare
Curățăm legumele, le clătim bine și le tocăm în funcție de tipul fiecăruia. Ceapa o tocăm în fâșii, iar 1/2 din morcov îl răzuim în fâșii pentru a se asorta cu ceapa. Cealaltă jumătate de morcov o tocăm mai mare.
Cartoful îl tăiem în cuburi mai mari.
Punem o oală cu apă la fiert și adăugăm cuburile de cartofi și pe cele de morcovi. Adăugăm și o lingură de ulei și o linguriță de sare.
Cealaltă lingură de ulei o punem în tigaie și adăugăm ceapa cu morcovul răzuit. Le călim până se înmoaie ușor și își degajă aromele în ulei.
Apoi adăugăm aceste ingrediente în oala cu supa.
Fierbem supa până când cartofii și morcovul se pătrund. Adăugăm pe parcurs și tăițeii, foile de dafin, dar și uleiul aromatizat. Foile de dafin le îndepărtăm după ce își degajă bine aroma, cam după 10 minute de fierbere, altfel devin amare.
Înainte de stingerea focului adăugăm mărarul tocat și potrivim gustul cu sare și piper.
Iar după stingerea focului, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.
Servim delicioasa supă de cartofi cu morcovi șui tăiței simplă, fără pâine, pentru că este consistentă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII