Gătește Vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 2 vinete mari
- sare pentru deshidratat
- 1 ceapă
- 2 roșii mari
- 1 ardei gras, roșu
- 2 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- oregano și busuioc, uscate
- 2-3 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui
- 200 gr de mozzarella răzuită
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Începem cu spălarea vinetelor și tăierea lor în jumătăți. Păstrăm codițele pentru aspect. Apoi, secționăm cu lama unui cuțit un contur de jur împrejurul vinetelor. Lăsăm aproximativ 2 cm grosime la margine. Cu o lingură, scobim miezul vinetelor urmând conturul format. Miezul vinetelor îl tocăm în cuburi micuțe. Presărăm sare și peste cuburile de vinete, dar și peste interiorul celor patru cupe formate din vinete. Le lăsăm să se deshidrateze, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie. Eliminăm astfel gustul amărui al sucului de vinete.
Pentru umplutură, punem o tigaie cu 2-3 linguri de ulei la încins. Adăugăm în ea ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt. Le călim puțin, apoi adăugăm cuburile de vinete, ardeiul tocat și roșiile tocate.
Adăugăm sare și piper după gust, dar și oregano și busuioc. Lăsăm ingredientele să se prepare doar până când se pătrund ușor. Apoi umplem cupele de vinete cu ele. Le așezăm într-o formă de copt și le dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. Apoi presărăm verdeață și mozzarella și le mai lăsăm 5-6 minute.
Lăsăm delicioasele vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella să se tempereze, apoi le putem porționa și savura cu poftă.
COMENTARII