CIORBA DE URZICI

 

Ciorba de urzici,un deliciu sanatos de primavara,gustos si foarte simplu de preparat.Cand apar urzicile imi fac un stoc considerabil in congelator sa ma pot bucura de gustul lor minunat,ori de cat de ori am pofta.

Le oparesc ,le las sa se scurga si sa se raceasca foarte bime,apoi le pun in pungute la congelator.O ciorba de spanac cu urzici sau o mancarica de urzici cu orez,sunt mereu apreciate la noi in casa si se mananca de fiecare data cu mare pofta.

 

Ingrediente

  • 500 g urzici (oparite si tocate)
  • 1 ceapa
  • un morcov
  • o jumatate de ardei gras
  • o tija de telina (sau o jumatate de radacina )
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • 400 g rosii cubulete din conserva
  • 4-500 ml bors (sau zeama de la doua lamai)
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • leustean

Mod de preparare ciorba de urzici

Daca aveti urzici proaspete,opariti-le,lasati-le la scurs si tocatile mai mare.

*Eu le pun in oala cu apa in clocot si le las doar pana cand a inceput iar sa fiarba.Este suficient atat deoarece vor fierbe si in ciorba,astfel nu-si vor pierde proprietatile nutritive.

Intr-o oala incalziti uleiul de masline si caliti ceapa ,ardeiul,telina tocate si morcovul ras pana se inmoaie.Adaugati si un praf de sare,astfel legumele lasa apa si nu se vor arde.

CIORBA DE URZICI

Acoperiti cu apa,sarati dupa gust si fierbeti pana cand legumele sunt aproape gatite.Adaugati si urzicile,mai dati un clocot doua,puneti si rosiile cubulete cu tot cu suc si mai fierbeti putin.

CIORBA DE URZICI

Acriti ciorba cu zeama de lamaie sau cu bors de putina daca aveti si adaugati ouale batute,amestecand in ciorba cu o lingura pentru a se forma zdrente de ou.

Mai fierbeti un minutel,stingeti focul si adaugati leusteanul tocat.Pofta buna !

CIORBA DE URZICI

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *