FURSECURI CU GRIS SI CACAO

30+60 min

simplu

46 ( bucati ) portii

 

Pe platoul cu dulciuri pentru Craciun vor fi neaparat prezente si aceste fursecuri cu gris si cacao .Au un gust deosebit ,un aspect frumos si sunt sunt sigura ca-i vor placea mult mosului .

Ideea acestor  fursecuri mi-a venit de la ghoriba-fursecurile marocane cu faina de garu dur ,m-am gandit ca grisul poate inlocui oarecum faina de grau dur si poate da o consistenta asemanatoare acestor dulciuri.

Nu mai spun ca necesita doar cateva ingrediente simple,se prepara foarte usor si sunt delicioase.

 

Ingrediente

  • 200 g gris
  • 200 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 40 g unt
  • 45 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • un pic de sare
  • 1 lingurita extract/esenta de vanilie
  • 4 linguri de cacao

Mod de preparare fursecuri cu gris si cacao

Intai topim untul si-l amestecam cu uleiul .Intr-un bol punem oulale ,vanilia,un praf de sare ,zaharul pudra si mixam pana cand se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.

Grisul il amestecam cu faina si praful de copt .

Peste compozitia de oua cu zahar turnam uleiul si untul racit,apoi incorporam ingredientele uscate amestecate inainte (faina,grisul si praful de copt ).

fursecuri cu gris si cacao.jpg1

Compozitia obtinuta trebuie sa fie consistenta dar sa curga de pe spatula sau lingura folosita la amestecat.

fursecuri cu gris si cacao

Acoperimvasul cu folie si-l lasam sa se odihneasca la rece timp de o ora .Grisul se va umfla si compozitia va avea consistenta perfecta pentru a putea fi modelata .

In caz ca e tot moale,mai adaugati o lingura de gris , una de faina sau chiar din ambele .

fursecuri cu gris si cacao2

Umeziti-va mainile , luati bucati din compozitie si faceti bile mai mici decat o nuca pe care le tavaliti prin cacao .Important e ca stratul de cacao sa fie cat mai gros .

Mie mi-au iesit 46 de bucati .

Asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt .

fursecuri cu gris si cacao

Coaceti fursecurile 13-15 minute la 180 °C .Cand le scoateti din cuptor trebuie sa fie inca moi la atingere ,altfel vor fi mai crocante .Dupa ce ati scos tava din cuptor,trageti hartia imediat pe o suprafata rece.Pofta buna !

fursecuri cu gris si cacao

FURSECURI CU GRIS SI CACAO

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

31 comentarii la “FURSECURI CU GRIS SI CACAO”

  1. Buuuna! Nu fac reclama ;). AM facut reteta ta la jumatate..E super. In cuptor clasic am tinut 18 min, am inlocuit untul cu ulei de palmier si ulei simplu, suntem alergici, in rest..totul ok. AAA am pus f putin praf copt si restul bicarbonat stins ca nu aveam in casa. SUnt super, acum calde si m-am repezic sa -ti scriu. Pitic nu raspunde, e cu gura plina! La mai multe!

  2. Cred ca ar trebui sa ma ocup si eu mai des cu coptul. La cat de mult imi plac dulciurile de casa, acestea par atat de simplu de pregatit incat nu imi vine sa cred. Felicitari! Reteta salvata!

  3. Am facut chiar astazi aceste „fursecuri” . Ce vreau sa spun este ca nu sunt deloc gustoase si nu ies , de ce spun asta ptr ca grisul nu are nimic lichi in compozitie ca sa se umfla si ies , zici ca e mamaliga nefiarta, si am respectat gramajul si ingredientele. Parerea mea , nu se merita sa ardem cuptorul. In niciun caz nu sunt ptr craciun

  4. Le-am făcut și eu și sunt foarte bune, doar că mi se pare că cacaoa în exces amărăște un pic. O să încerc să le pudrez doar pe deasupra cu cacao. O întrebare: a încercat cineva și fără cacao și cu ceva arome în compoziție? De exemplu lămâie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *