MURATURI PICANTE IN SARAMURA

Pentru ca este perioada conservelor, am adaugat la bunatatile din camara si niste muraturi picante in saramura. Sunt preferatele sotului meu si se termina intodeauna primele. Este o reteta destul de simpla, se preparara foarte usor si puteti pune la murat legumele si radacinoasele care va plac mai mult. Ardeii iuti ii puteti pune intregi, asa cum am facut eu, dar daca doriti ca muraturile sa fie si mai picante, puteti pune ardeiul iute feliat.

Orice alegere ati face, va asigur ca sunt cele mai bune muraturi picante in saramura si va invit sa le incercati.

 

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 litri

 

  • o conopida medie
  • 1 kg de gogonele
  • 4-5 gogosari
  • 2-3 morcovi
  • o radacina de telina
  • o radacina de hrean
  • 6-7 ardei iuti
  • frunze de telina
  • foi de dafin
  • o lingura boabe de mustar
  • o lingura boabe de piper negru

 

  • Saramura

 

  • 2,5 linguri de sare neiodata pentru muraturi
  • 2,5 l de apa

Mod de preparare muraturi picante in saramura

Spalati bine borcanul in care veti pune muraturile. Spalati, curatati legumele si radacinoasele.

Asezati frunze de telina pe fundul borcanului si alternati buchetele de conopida, felii de gogosari, gogonele, bucati de morcovi, ardei iuti, telina (frunze si radacina), fasii de hrean si foi de dafin.

*Asa cum am mai spus, daca vreti muraturile foarte picante, puneti ardeii taiati felii sau pe jumatate.

 


Asezati deasupra tulpini de telina si puneti boabele de mustar si piper negru.

Pentru saramura, puneti apa la fiert si, cand a dat in clocot, opriti focul si adaugati sarea. Amestecati bine pana se dizolva complet si turnati-o in vas.

Asezati vasul pe o suprafata metalica sa nu se crape.

Puneti capacul fara a-l infileta si lasati borcanul la temperatura camerei pentru cateva zile. Cand a inceput fermentatia (veti vedea ca zeama se tulbura si apar bule la suprafata borcanului), puteti muta borcanul cu muraturi picante in saramura, la racoare, in camara. Spor la treba si pofta buna!

 

Alte retete asemanatoare >>>

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *