PRAJITURA CU ALUAT FRAGED SI PIERSICI

Prajitura cu aluat fraged si piersici este una dintre cele de care nu te mai saturi si nu spun asta doar pentru ca imi plac foarte mult acest gen de prajituri.Pur si simplu se topeste in gura,este absolut delicioasa si extrem de simplu de facut.

In plus,o puteti prepara cu fructe de sezon,diverse gemuri,nutella sau cu magiun de prune.Pentru un plus de gust ii puteti adauga si nuci , alune sau migdale tocate.

Orice combinatie ati alege,va asigur ca este grozava si va invit s-o incercati 🙂 .

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Umplutura
  • 600 g piersici (curatate de coaja si samburi)
  • 50-70 g zahar
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 50 g nuci tocate
  • zahar pudra cu vanilie pentru decor

 

Mod de preparare prajitura cu aluat fraged si piersici

 

Auatul se prepara foarte simplu.Intr-un bol punem faina,sarea,vanilia si zaharul pudra.Adaugam untul rece taiat cubulete si,cu varful degetelor framantam pana cand obtinem o compozitie nisipoasa.

Adaugam oul si mai framantam doar  pana cand se incorporeaza si obtinem un aluat omogen.

Nu framanati mult pentru ca aluatul va fi tare si gumos dupa coacere,nu fraged si sfaramicios cum trebie sa fie un aluat de tarta.

Daca aluatul nu se leaga fie din cauza ca faina a fost prea uscata sau oul prea mic,mai adaugati 1-2 linguri de apa rece.

PRAJITURA CU ALUAT FRAGED SI PIERSICI

Infasurati aluatul si lasati-l la frigider timp de o ora.

prajitura cu aluat fraged si piersici

Intre timp preparati umplutura.Curatati de coaja si samburi piersicile si puneti-le intr-un vas impreuna cu zaharul la foc mediu.Fierbeti timp de 5-6 minute pana cand mai ramane doar un pic de lichid.

Amidonul dizolvati-l in doua linguri de apa si turnati-l peste piersici.Mai fierbeti doar pana da iar in clocot,stingeti focul si lasati la racit.

*Daca nu vreti s-o preparati cu fructe proaspete,folositi 400-450 g gem consistent  sau nutella.

PRAJITURA CU ALUAT FRAGED SI PIERSICI.jpg1

Impartiti apoi aluatul in doua parti.Un sfert pentru pus deasupra si trei sferturi pentru baza.

prajitura cu aluat fraged si piersici

Intindeti partea mai mare de aluat direct pe hartia de copt pe care o puneti in tava (de 20×30 cm),ajutandu-va de putina faina.Intindeti umplutura si deasupra radeti  pe razatoarea mare cealalta parte.Presarati si nucile tocate.

Coaceti prajitura timp de 35-40 de minute la 180°C,pana se rumeneste usor deasupra.

PRAJITURA CU ALUAT FRAGED SI PIERSICI.jpg2

Taiati prajitura si pudrati-o cu zahar praf  numai dupa ce s-a racit.Pofta buna !

prajitura cu aluat fraged si piersici

prajitura cu aluat fraged si piersici

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *