SALATA DE VINETE CU MAIONEZA

40 min

simplu

10 portii

Desi imi place tare mult salata de vinete cu maioneza, e prima oara cand o fac anul asta. Nu c-am uitat de ea dar, ori de cate ori coc vinete, incerc noi combinatii si ramane mereu ultima optiune.

Este o salata atat de gustoasa si cremoasa, incat nu stiu cine ar refuza o portie. 🙂

 

Ingrediente

  • 2 kg de vinete
  • 3-4 linguri de maioneza
  • 1 ceapa rosie
  • sare dupa gust

Mod de preparare salata de vinete cu maioneza

 

Coaceti vinetele pe gratar sau pe flacara aragazului, lasati-le 15-20 de minute sa se mai racoreasa si curatati-le de coaja. Apoi lasati-le intr-o sita sa se scurga foarte bine. Tocati-le marunt cu cutitul.
Daca preferati maioneza clasica facuta in casa, va recomand reteta de aici (click).
Ori puteti folosi o maioneza pasteurizata, una rapida sau chiar una fara ou.
Transferati-le intr-un bol, adaugati ceapa tocata fin, maioneza, sarea si amestecati foarte bine pentru omogenizare.
Pastrati salata la frigider pana in momentul servirii.
*Daca nu preferati maioneza, inlocuiti-o cu 40-50 ml ulei extravirgin de masline, floarea-soarelui sau smantana grasa.
*Daca nu agreeati ceapa, inlocuiti-o cu doi catei de usturoi pisati.
*Puteti sa imbogatiti salata cu ardei ori rosii coapte, sau puteti face un delicios hummus cu vinete.
Pofta buna !

 
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *