SALATA DE VINETE CU MAIONEZA

40 min

simplu

10 portii

Desi imi place tare mult salata de vinete cu maioneza, e prima oara cand o fac anul asta. Nu c-am uitat de ea dar, ori de cate ori coc vinete, incerc noi combinatii si ramane mereu ultima optiune.

Este o salata atat de gustoasa si cremoasa, incat nu stiu cine ar refuza o portie. 🙂

 

Ingrediente

  • 2 kg de vinete
  • 3-4 linguri de maioneza
  • 1 ceapa rosie
  • sare dupa gust

Mod de preparare salata de vinete cu maioneza

 

Coaceti vinetele pe gratar sau pe flacara aragazului, lasati-le 15-20 de minute sa se mai racoreasa si curatati-le de coaja. Apoi lasati-le intr-o sita sa se scurga foarte bine. Tocati-le marunt cu cutitul.
Daca preferati maioneza clasica facuta in casa, va recomand reteta de aici (click).
Ori puteti folosi o maioneza pasteurizata, una rapida sau chiar una fara ou.
Transferati-le intr-un bol, adaugati ceapa tocata fin, maioneza, sarea si amestecati foarte bine pentru omogenizare.
Pastrati salata la frigider pana in momentul servirii.
*Daca nu preferati maioneza, inlocuiti-o cu 40-50 ml ulei extravirgin de masline, floarea-soarelui sau smantana grasa.
*Daca nu agreeati ceapa, inlocuiti-o cu doi catei de usturoi pisati.
*Puteti sa imbogatiti salata cu ardei ori rosii coapte, sau puteti face un delicios hummus cu vinete.
Pofta buna !

 
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *