SARAMURA DE PUI

 

Saramura de pui este una dintre mancarurile mele preferate.Chiar daca nu mai am posibilitatea de a o face pe un gratar adevarat,de curte ,ma multumesc si cu tigaia grill,iese foarte gustoasa si asa.

Saramura de pui este o combinatie delicioasa,carne de pui fripta,alaturi de ardei si rosii coapte,toate aromate cu un mujdei de usturoi si patrunjel proaspat din belsug.Merge de minune si o mamaliguta fierbinte alaturi si,neaparat un pahar de vin rosu 🙂 .

 

Ingrediente

  • un pui (fara spate si aripi)
  • 4 rosii proaspete(sau din conserva)
  • 3 ardei grasi
  • 1 ardei iute (sau un varf de lingurita de chili)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat (sau 2- 3 fire proaspat)
  • patrunjel (o legaturra mica)

 

 

Mod de preparare saramura de pui

Intai am pus la copt,la foc mic spre mediu, rosiile si ardeii.

saramura de pui

Intre timp am taiat parlit cu o torta de bucatarie puiul si l-am taiat bucatele.Am oprit spatele si aripile pentru o delicioasa supa de pui cu galuste.

Am crestat din loc in loc,am sarat usor si am piperat pe ambele parti carnea de pui.

saramura de pui

Am fript-o in tigaia grill pe ambele parti pana s-a rumenit frumos.

saramura de pui

 

Cand legumele s-au mai racorit un pic,le-am decojit si le-am tocat cubulete.

saramura-de-pui-jpg1

Le-am pus la fiert impreuna cu cativa fulgi de chili,sarea,cimbrul si vreo 700 ml apa pentru 5 minute,apoi am adaugat si carnea de pui.

saramura-de-pui

Am acoperit vasul si am lasat sa mai fiarba vreo 10 minute.

Intre timp am pisat cateii de usturoi si i-am amestecat cu uleiul.

saramura de pui

Am pus si usturoiul in vas , am mai dat doua trei clocote si am stins focul.Apoi am presarat patrunjelul tocat.

Am lasat saramura sa se odihneasca o jumatate de ora si apoi am savurat-o alaturi de mamaliguta calda.Pofta buna !

saramura de pui

 

 

Alte retete cu carne de pui >>>

ostropel de pui

tocanita de pui cu ardei copti

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *