Gătește Ciorbă de cartofi cu cârnați afumați
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 2 cepe de mărime medie
- 1 morcov mai mare
- 1 rădăcină mică de țelină
- 300 gr de cârnați afumați
- 2-3 linguri de ulei
- 3 litri de apă
- 1 litru de zeamă de varză acră
- sare și piper după gust
- frunze de ceapă verde pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi punem o oală cu apa la fiert. Apoi tăiem cârnații în rondele și îi rumenim ușor într-o tigaie cu ulei încins. Îi transferăm într-un alt vas, iar în locul lor, în tigaie, adăugăm ceapa tocată, morcovul și țelina, de asemeni, tocate. Le amestecăm bine în uleiul aromatizat de la cârnați, fără a le lăsa să se călească definitiv, ci doar să se pătrundă ușor. Apoi le adăugăm în apa care fierbe.
Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tocăm în cuburi. Îi adăugăm și pe aceștia în oala cu celelalte ingrediente.
Lăsăm ciorba de cartofi să fiarbă semi-acoperită până când cartofii încep să se sfărâme ușor. Apoi adăugăm zeama de varză.
Mai fierbem ciorba de cartofi pentru 15 minute, după care adăugăm și rondelele de cârnați afumați.
Gustăm ciorba și în funcție de gust mai adăugăm sare și piper. Nu prea mai necesită sare pentru că este suficient de sărată de la zeama de varză, dar și de la cârnați.
După stingerea focului, decorăm delicioasa ciorbă de cartofi cu cârnați afumați cu ceapă verde tocată mărunt, sau cu pătrunjel, leuștean, mărar.
Este delicioasă!
COMENTARII