Gătește Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
16
Ingrediente
- 450 gr biscuiți populari
- 150 gr nucă măcinată
- 150 ml lapte
- 150 gr unt
- 50 gr zahăr
- 150 gr ciocolată amăruie
- 1 linguriță scorțișoară
- un praf de sare,
- biscuiți rotunzi pentru bază.
Mod de preparare
Mai întâi vom rupe biscuiții în bucăți mai mici, pentru a-i adăuga în recipientul robotului. Apoi îi măcinăm mai fin decât pentru salamul de biscuiți.
Măcinăm și nuca și o amestecăm cu biscuiții.
Pentru a prepara siropul de ciocolată, punem într-o crăticioară laptele cu untul, zahărul, scorțișoara și ciocolata ruptă. Așezăm crăticioara pe foc și amestecăm până când se topesc ingredientele solide, iar compoziția este omogenă.
Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului. Se mai pot adăuga esențele favorite, după stingerea focului.
Turnăm sosul de ciocolată fierbinte peste amestecul de biscuiți cu nucă. Amestecăm intens și omogenizăm bine compoziția.
Apoi o lăsăm să se răcească, pentru a nu fi lipicioasă când modelăm brăduții.
Pentru a forma delicioșii brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată luăm cu lingura din compoziția răcită și o îndesăm bine în forma de brăduți, închisă. Desfacem forma, iar brăduțul se va desprinde frumos.
Așezăm brăduțul peste un biscuit. După ce formăm toți brăduții, îi așezăm pe platou și îi decorăm cu zahăr pudră, cu nucă de cocos sau cu alte ingrediente pentru un aspect frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII